human design

“Blijf dichtbij jezelf” of “wees gewoon jezelf”, hoe vaak heb je dit advies niet gekregen wanneer je voor een sollicitatiegesprek stond of een belangrijke presentatie moest geven. Het probleem is alleen dat mensen vaak niet meer weten wie hun natuurlijke zelf is, ik persoonlijk wist dat echt niet meer. Gedurende je leven krijg je met veel conditionering te maken omdat je je voortdurend aanpast aan jouw omgeving en wat de mensen om je heen van jou willen zien. Het is voor ons erg belangrijk om erbij te horen, geliefd, gerespecteerd of populair te zijn. Hiervoor zet je vaak je persoonlijke waarden opzij of verberg je ze onder een masker. Als je dit lang genoeg doet dan weet je op een gegeven moment niet meer waar deze waarden uit bestaan of wie je nu diep van binnen bent, oftewel wat je oorsponkelijke ontwerp was waarmee je bent geboren. Je verliest je natuurlijke authenticiteit en daarmee vaak ook je zelfwaarde en je unieke kijk op het leven waarvoor je hier eigenlijk gekomen bent en dat nodig is.


Het human Design systeem is een middel om je weer inzicht te geven in jezelf en weer authenthiek door het leven te kunnen gaan. Door weer te leven naar je oorspronkelijke design merk je dat het leven makkelijker gaat en je niet voortdurend het gevoel krijgt tegen de stroom in te moeten zwemmen.

“Alles wat ik wil is weer mezelf zijn, reageren vanuit mezelf, voelen vanuit mezelf. Ik wil niet de persoon zijn die ik door de jaren heen ben geworden en heb gecreëerd. Ik weet dat mijn echte ik anders is, wachtend om zichzelf te laten zien, moediger en minder bang om pijn tegen te komen, zich minder zorgen makend over wat anderen denken, minder bang om dingen te ondernemen, wanhopig om weer te lachen en te dansen. Diep van binnen is ze er echt, ik weet dat ze er is. Maar ik heb geen idee meer waar ik nog moet zoeken.”


Het systeem werd door Alan Krakower (alias Ra uru hu) ontdekt en is een combinatie van astrologie, het chakrasysteem, de I’Ching en de kabbala. En waar astrologie een mooi inzicht kan geven in jouw persoonlijkheid en met welke doelen je hier naar aarde komt, gaat het Human design een stapje verder en geeft het inzicht in je persoonlijke energiesysteem en hoe deze in verhouding staat met met de universele energie waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is.


Met jouw geboortegegevens -datum/tijd/plaats- wordt jouw Design samengesteld en gevisualiseerd in een Foundation Chart (zie afbeelding). Dit design geeft je dan een overzicht van jouw persoonlijke eigenschappen zoals jij ze oorspronkelijk bij geboorte hebt meegekregen. Het mooie is dat dit design heel veel lagen kent, waardoor je er als beginner makkelijk direct mee aan de slag kan. Maar als je een uitgebreide reading laat doen kan jouw persoonlijke design je ook veel inzicht in je leven geven. Jouw specifieke chart verteld namelijk ook waar de struikelblokken in je leven liggen, welke richting je qua werk het beste kan kiezen en ook waar de valkuilen liggen op gebied van relaties. Kortom het geeft je dan meer inzicht in jouw unieke ontwerp.


Belangrijk is wel dat je wel je exacte geboortetijd weet omdat deze belangrijk is om nauwkeurig te kunnen bepalen wat jouw design is. Weet je deze niet dan kun deze misschien opvragen bij ouder of familileden en mocht dat geen optie zijn dan kan je de geboortegegegevens voor een klein bedrag opvragen bij je gemeente.
Nieuwsgierig naar jouw design?

%d bloggers liken dit: