bezield leven

Verander jezelf, verander je wereld!

Bezield leven wil zeggen dat je niet meer je ego leidend laat zijn maar je hogere zelf of ziel, en deze meer gaat integreren in je leven. Veel mensen zijn geblokkeerd in hun groei of lopen vast omdat ze vooral het ego volgen of zoals de cursus in wonderen dat noemt, de denkgeest. Het ego is vooral gericht op zelfbehoud en heeft een egocentrische instelling. Het is gericht op overleven en wil status verwerven en betekenis krijgen, op welke manier dan ook. De term egoïsme heeft binnen de samenleving echter een nare bijsmaak gekregen waardoor het ego heel goed in staat is geworden om deze trekjes te verbloemen door een helpende, meer altruïstische houding aan te nemen. Echter is ook deze houding vaak een vorm van zelfbehoud, want vaak levert dit of meer vrienden, of meer status, of meer welvaart op.

Slechts een hele kleine groep mensen is in staat om te herkennen dat ze deel zijn van een groter geheel en dat ze samen een zijn maar leven in een schijnwereld die ze zelf gecreëerd hebben. Deze groep mensen staan vaak buiten de maatschappij, zijn niet gevoelig voor sociale druk maar zijn vaak wel sociaal, liefdevol en altruïstisch. Zij volgen hun innerlijke leiding, hun ziel, dat hen begeleid om snel te kunnen groeien of om een voorbeeld voor anderen te zijn.

Er zijn een aantal zaken die kunnen bijdragen om meer bezield te leven, namelijk:

– je lichaam ondersteunen met hoogwaardige voeding. Ons lichaam staat voortdurend onder druk vanwege alle chemische stoffen die het te verwerken krijgt. Daarnaast ontvangt het niet meer de hoogwaardige voeding die de aarde ons te bieden heeft maar nemen veel te vaak genoegen met een slap aftreksel ervan.

– dankbaarheid, vergeving en liefde, een cursus in wonderen, muziek, dans, meditatie alles waarin je het goddelijke in jezelf kan ontmoeten.

– weten wat je hier komt doen, je design gaan inzetten waardoor je meer authentiek wordt

– minimalisme, materialistische afhankelijkheid opgeven en inzien dat er maar weinig zaken zijn die je echt nodig hebt.

– lichamelijk bewustzijn, meer in het hier en nu blijven en in plaats van in je hoofd zitten meer in je lichaam zakken en je bewust worden van wat je lichaam allemaal te vertellen heeft.

– de wet van aantrekkingskracht, omgevingsbewustzijn

%d bloggers liken dit: