persoonlijkheids experimentje

Ik kwam onderstaande korte test tegen en vond hem zo verrassend dat ik hem graag wil delen. Hij duurt ongeveer 5 minuten en laat zien wat je diepste verlangens zijn.

xxxxxxx

Onze geest is een mysterieuze matrix, gevuld met geprogrammeerde “hacks”, welke zowel verassend als verhelderend kunnen zijn als je gaat experimenteren binnen dit kader. Het spel hieronder is van Oliver Emberton (How to connect deeply with anyone in 5 minutes), en kan gezien worden als een soort levenshack om op fascinerende wijze intieme details van je persoonlijkheid te onthullen. Een waarschuwing vooraf, zodra je je leert wat elk element binnen deze test representeert is er geen weg meer terug. Geleerd is geleerd. Dit is dus een test die je eenmalig doet! Ben je er klaar voor?

  • Stel je in gedachte een grote woestijn voor, met in het midden van deze “zee van zand” een kubus. De eerste opdracht is om deze kubus te beschrijven. Probeer elk detail te beschrijven, zoals uiterlijk, de maat, het materiaal en hoe hij in het zand staat. Er zijn geen goede of foute antwoorden, deze ervaring is heel persoonlijk. Haast je niet probeer zoveel mogelijk dingen in detail te beschrijven. Hoe meer hoe beter!
  • Stel je hierna een ladder voor. Waar staat deze ladder in relatie tot de woestijn en jouw persoonlijke kubus? Beschrijf ook nu weer zo veel mogelijk details. Hoe ziet de ladder eruit? Is hij groot of juist heel klein? Welke kleur heeft hij?
  • Visualiseer nu een paard in de woestijn. Beschrijf ook dit paard weer, waar staat het paard en wat doet het? Is het in beweging of staat het stil en gaat het ergens heen? Hoe voelt het paard aan en welke energie straalt het paard uit?
  • Nu verschijnen er bloemen in jouw woestijn. Beschrijf ook deze bloemen, hun kleur (en), hoeveelheid, geur etc. Waar bevinden deze bloemen zich in de woestijn in relatie tot de kubus, ladder, paard en het zand?
  • Visualiseer tot slot een storm die zich ontwikkelt in jouw woestijn. Wat is het effect van deze storm op de bloemen, het paard, de ladder, kubus en/of het zand? Wat voor soort storm is dit en hoe voelt hij aan? Gaat hij een bepaalde kant op? Is hij dichtbij of juist ver weg?

Klaar?

Dan komt nu de onthulling! Maar denk eraan , zoals ik net al zei, zodra je dit leert kun je het niet meer vergeten!

Waar staat elk symbool voor?

De kubus representeert jouzelf. De grootte van jouw kubus staat voor de grootte van het ego. De plaats waar de kubus staat laat zien hoe goed je geaard bent. Tot slot laat het materiaal zien hoe open jij bent. Volgens Emberton: de truc hierachter is dat wanneer je gevraagd wordt een blanco abstracte eenheid te beschrijven (de kubus) je fantasie zal proberende eigen identiteit erin te projecteren.

De ladder representeert jouw vrienden. Waren jouw vrienden dichtbij de kubus of juist ver weg? Leunden ze tegen de kubus of zaten ze er wellicht in? De plaats waar de ladder verscheen in de woestijn laat zien hoe het zit met de aard van de vriendschappen met mensen in jouw directe omgeving.

Het paard representeert jouw ideale partner. Emberton: het type paard onthult wat jij zoekt in een partner. Sommige mensen zien een betrouwbaar bruin werkpaard, anderen een sprankelende pegasus of eenhoorn. Maak ervan wat jij wilt. Besnuffelt jouw paard jouw kubus liefdevol of neemt hij juist een hap eruit? Staat het paard dichtbij jouw kubus of loopt hij ervan weg? Dit kan staan voor de huidige partner , of een partner die jij wilt, maar de resultaten zijn vaak een mix van ontroering en hilariteit.

De bloem (en) representeert kinderen. De hoeveelheid bloemen laat zien hoeveel kinderen zij zou willen en de kleur en het uiterlijk geven aan hoe jij hun toekomst of gezondheid ziet. De plaats binnen jouw woestijn weerspiegelt de relatie die je met ze hebt.

Tot slot representeert de storm bedreiging. Emberton: dit laat de de huidige staat van de persoon zien en hoe zij tegenover risico in het leven staan. Sommigen zien een storm die ver weg is, aan de rand van de horizon, die langzaam uit het zicht verdwijnt. Anderen zien zichzelf wellicht in een Apocalyps met hagelstenen ter grootte van tennisballen die hun kwetsbare kubus en paard bombarderen. De kans is dat deze mensen dan een trauma in hun leven ervaren.

Ik vond zelf deze test zelf heel verrassend omdat je hierin niet kan manipuleren maar wel heel duidelijk laat zien bepaalde levensthema’s laat zien .Een mooie coachingstool maar ook interessant om eens met vrienden , collega`s of partner te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: