wingmakers

Een jaar of tien geleden kwam ik voor het eerst in contact met het verhaal van de Wingmakers, een bijzonder en zeer interessant verhaal dat sinds mijn eerste kennismaking daarmee, blijft aantrekken. Vooral ook door de kunst dat door hen zou zijn achter gelaten. Steeds weer kwam ik af en toe foto`s van de schilderijen tegen en steeds weer dacht ik dat ik daarmee iets moest gaan doen. En zoals dat vaker gaat in het leven, bleef het bij een gedachte om vervolgens weer opgeslokt te worden in andere activiteiten. Totdat ik begin dit jaar daadwerkelijk de kwasten weer oppakte en ze eigenlijk ook niet meer heb weg gelegd.

Maar voordat ik daar op terug kom, wil ik eerst even kort iets over de Wingmakers vertellen. Het verhaal achter de Wingmakers is dat zij een buitenaards ras zouden zijn die onze aarde in de achtste eeuw hebben bezocht om verschillende tijdcapsules achter te laten. De eerste tijdscapsule wordt gevonden in Chaco Canion, een afgelegen gebied in New Mexico en krijgt de naam Ancient arrow. Deze tijdscapsules bestaat uit een uitgehouwen structuur in een rotswand dat verschillende kamers bevat waarin allerlei kunstvoorwerpen te vinden zijn in de vorm van muurschilderingen, pictogrammen en geschreven hiërogliefen. Daarnaast wordt er een optische schijf gevonden die na verloop van tijd met veel moeite ontcijfert wordt door een begaafd taalexpert, Dr Neruda. Deze schijf bevat oa muziek, poëzie en filosofische beschouwingen. Door het ontcijferen van de schijf begint Dr Neruda de Wingmakers en hun boodschap te begrijpen en en zou hij ook telepathisch contact met hen krijgen. Hij komt tot het besef dat deze boodschap te belangrijk is om verborgen te houden en besluit deze, ondanks zijn geheimhoudingsplicht, naar buiten te brengen.

Het verhaal is echter met de nodige rookgordijnen omgeven en is ook door de jaren heen nogal wat gaan afwijken van het oorspronkelijke verhaal. De onderzoeker, Dr. Neruda is in de eerste instantie betrokken bij een speciale afdeling van de Amerikaanse NSA, de Advanced Contact Intelligence Organization (ACIO) dat vooral onderzoek doet naar buitenaards contact en buitenaardse technologie. Als Dr. Neruda contact met de Wingmakers krijgt, beseft hij hoe belangrijk hun boodschap is en dat het van groot belang is dat deze verspreid wordt onder de mensen. Hij denkt dat de kunst die ze hebben achtergelaten als een soort katalysator dient om weer bepaalde aspecten van onszelf te activeren die latent in ons aanwezig zijn in ons DNA. De ACIO heeft andere belangen en wil deze informatie verborgen houden. Dr. Neruda besluit daarom om de ACIO te verlaten en het materiaal via een website naar buiten te brengen. Deze website verandert nogal door de jaren heen en hierdoor krijgt je de indruk dat de boodschap van de Wingmakers niet meer helemaal authentiek is maar omgeven wordt door een soort van rookgordijn, mogelijk opzettelijk gecreëerd door de ACIO.

Hoewel het verhaal erg interessant is, wil ik hier verder niet heel erg diep op ingaan maar mocht je er wel interesse in hebben dan raad ik je aan om Ellaster te bezoeken https://www.ellaster.nhttps://allis-one.com/portfolio/wingmakers/l/2018, zij heeft zeer uitgebreid geschreven over de Wingmakers en hun geschiedenis en is daardoor een prima startpunt voor meer informatie. De reden dat ik het hier aanhaal is vooral omdat de kunst die daar gevonden is daadwerkelijk iets in mij oproept. En aangezien ik zelf graag schilder, en ik erg geïntrigeerd ben door het verhaal, besloot ik dus begin dit jaar om een aantal van de gevonden schilderijen na te schilderen om te kijken wat de beelden en de symboliek in mij teweeg zouden brengen. In eerste instantie wilde ik de volgorde van de kamers aanhouden maar ik merkte al snel dat ook veel van de schilderijen me in het geheel niet aantrokken. Er waren er maar een paar die er echt uitsprongen voor mij en dus heb ik besloten om juist die te schilderen. Waaronder degene die hieronder is weergegeven.

Het kleurgebruik van de schilderijen is intens, en door de wisselwerking tussen deze kleuren onderling, lijkt het schilderij ook echt tot leven te komen. Je wordt als het ware het schilderij ingetrokken, dat ervaarde ik ook terwijl ik ze schilderde. En op sommige momenten voelde het alsof sommige stukken niet door mijzelf werden geschilderd, wat best wel een rare maar ook een bijzondere ervaring was. Op gevoelsniveau lijken ze iets in mij wakker te maken maar ik kan eigenlijk nog niet goed duiden wat dat dan is. Maar dat ze iets met je doen merk ik wel degelijk, en dat zie ik ook bij de mensen om mij heen als ik ze deze nageschilderde schilderijen toon. Mensen geven aan dat ze er of heel erg toe aangetrokken worden, en worden er dan ook echt emotioneel door geraakt, en anderen lijken ze juist niet op te merken of niet bewust van te zijn, terwijl ze best prominent in de kamer aanwezig zijn. Het lijkt wel of de schilderijen aansluiten op een bepaald bewustzijnsniveau, waardoor de een er gelijk door aangetrokken wordt en de ander ze eigenlijk niet echt opmerkt. En zelfs mijn hond Luna lijkt erop te reageren doordat ze regelmatig aandachtig naar een van de schilderijen kijkt.

Sinds dat ik met dit project ben bezig gegaan ervaar ik wel een behoorlijke verandering in creativiteit en droomactiviteit. Ik voel meer dan ooit de behoefte om te creëren en merk dat ik me ook steeds meer bewust wordt van hoe ik/ wij zelf de vormgevers zijn van onze wereld. Het lijkt alsof creëren ons toegang geeft tot wie we werkelijk zijn. AL met al een bijzondere reis die nog wordt vervolgd. De huidige schilderijen en de evt toekomstige schilderijen zullen ook hier weer geplaats worden. En ik hoor ook graag wat ze met jou en of je een voorkeur hebt voor een specifieke afbeelding.

One Comment on “wingmakers

  1. Ik zou persoon geen keuze kunnen maken. Vind ze beide even mooi. Maar ook heel spiritueel. Ook de symbolen die erin zitten zoals bij het eerste het vrouwelijke heel goed naar voren komt. Bij het tweede dan weer een bepaald gevoel dat het weergeeft.
    Kan alleen maar schrijven prachtig.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: