bezieling

Alles begint met een gevoel, een gevoel dat je wilt delen, een boodschap dat gehoord moet worden. Wanneer je weet wat je beweegt, waar je blij van wordt, waar je inspiratie en vleugels van krijgt dan is dat richting waar je leven naartoe dient te gaan, wat je naar anderen dient uit te dragen, wat jouw eigenlijke levensopdracht hier is.

We zijn hier niet voor de resultaten maar gebruiken dat wel als belangrijkste motivatie om ons leven in te richten. We werken voor het geld, voor dat mooie huis of die onvergetelijke vakantie in een ver buitenlands oord en we werken voor aanzien. Geld geeft status, geld geeft de illusie vrij te zijn, geld geeft de illusie geluksmomenten te kunnen kopen. Dus werken we en veel mensen werken keihard, zich niet zelden afvragend of dit nu alles is wat het leven te bieden heeft. Want die vermeende gelukbrengers zoals een nieuw huis of een mooie vakantie, blijken achteraf toch niet zoveel voldoening te geven als dat we gehoopt hadden. We slepen ons van dag tot dag om die hypotheek maar te kunnen blijven betalen, om op vakantie te kunnen, om die mooie auto te kunnen blijven rijden. Uiteindelijk raken we opgebrand omdat we geen gehoor willen geven aan hetgeen wat ons diep van binnen blij maakt. En wordt het zelfs lastig om nog te voelen wat dat nu eigenlijk is omdat je de verbinding met jezelf steeds meer verliest.

Geluk heeft niets met geld te maken, geluk is niet iets dat ik kan verkrijgen door hard te werken. Geluk zit niet in verwachtingen of bereikte doelen. Geluk is elk moment aanwezig en zoekt niet naar de juiste omstandigheden. Het enige dat het vraagt is om te leven in het nu en dit vanuit bezieling te doen. En om contact te krijgen met mijn bezieling is het nodig contact te maken met mijn gevoel, mijn waarden en normen, met al mijn mooie kanten maar ook mijn schaduwkanten. Het vraagt mij te accepteren wie ik ben en me aan aan anderen te tonen zonder maskers en aanpassingen. Het vraagt me om uit mijn angsten te stappen en vol vertrouwen weer te gaan leven, echt leven. Doen wat goed voelt, in plaats van doen wat anderen goed vinden.

En heel langzaam begint het zich aan mij te tonen, mijn echte ik, schuchter, alsof het zich afvraagt of ik er al wel klaar voor ben, of ik het al welkom kan heten, of ik MIJ welkom kan heten. Heel langzaam wordt ik mij bewust waarvan mijn hart een sprongetje maakt, wat ik graag met anderen wil delen, wat mijn waarden en normen eigenlijk zijn zonder alle maskers van maatschappelijke conditionering. Heel langzaam begin ik door te dringen in de kern van mijn bestaan en mag ik deze langzaam steeds meer ruimte gaan geven.

3 Comments on “bezieling

  1. Pingback: De doden – Waar zijn ze? 7 De mens werd een levende ziel | Bijbelvorser = Bible Researcher

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: