Verander jezelf, verander je wereld

Als je thuis komt te zitten vanwege ziekte dan krijg je ineens zeeen van tijd. Tijd waarin je ineens niets meer hoeft en geconfronteerd wordt met alles wat er binnenin je afspeelt. In de eerste instantie is dat doodeng en ben je geneigd om deze gevoelens weg te drukken en afleiding te zoeken in social media, af te spreken met vrienden of de hulp te zoeken in de spirituele wereld. Het laatste kan heel behulpzaam zijn maar uiteindelijk ontkom je er toch niet aan en zal je toch echt naar binnen moeten keren en moeten kijken wat de kern is van deze gevoelens, waar komen ze vandaan en wat heeft er aandacht nodig?

Een belangrijk hulpmiddel voor mij hierbij is het boek “een cursus in wonderen” dat me ervan bewust heeft gemaakt dat je in wezen je eigen wereld creeert op basis van je ervaringen uit het verleden. Verwerk je je ervaringen dan verander je ook direct de wereld om je heen, aangezien je deze zelf vorm geeft aan de hand van je ego. Dit heeft bij mij voor een bewustzijnsverschuiving gezorgd waarvan de invloeden inderdaad direct waarneembaar waren. Het vraagt alleen wel commitment om deze veranderingen blijvend te laten zijn. Het ego is een hardnekkige stem die voortdurend aan het woord is en op alles commentaar geeft. Deze is lastig tot zwijgen te brengen maar je hiervan bewust worden en er naar kunnen kijken, is een belangrijke eerste stap.

Sluit je ogen maar eens twee minuten en kijk naar alle gedachten die voorbij komen zonder er een vast te houden of er aandacht aan te geven. Wordt je eens bewust van hoe het ego overal een betekenis aan probeert te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: