Anders zijn

Een gevoel dat mij heel erg bekend is maar ik soms zo graag anders zou zien. Wat maakt dat gevoel van anders zijn, wat is de functie daarvan als we allemaal met elkaar verbonden zijn? Binnen een groep voelen we ons veilig en thuis, er zijn duidelijke kaders en onderlinge regels, dat geeft een duidelijke structuur. Een groep heeft een eigen energie dat resoneert met het energie level van de andere leden, dit kan wel iets afwijken, maar doorgaans blijft deze stabiel op een bepaald niveau. Wanneer er wel een lid is dat teveel afwijkt, zal er vanuit de groep druk ontstaan om dit niveau weer aan te passen. Wanneer dit lid hier geen gevolg aan geeft, kan dit betekenen dat de groep druk gaat gebruiken, dit kan psychologisch zijn maar ook fysiek geweld. Heeft dit geen effect, dan wordt het lid verstoten en buiten de groep gezet.

Binnen een groep is door gelijke energie ook een gedeeld bewustzijn ontstaan dat ook een eigen ego heeft ontwikkeld. Alles wat afwijkt van de binnen de groep geldende ideeen, wordt als bedreigend ervaren voor het voortbestaan van de groep, en het daarmee verband houdende ego. En om die reden worden afwijkende ideeen en daarmee afwijkende energieen niet getolereerd.

Dit is een onwust proces, het overgrote deel van de mensen heeft niet door dat zij dit doet. Op persoonlijk vlak kunnen we het misschien best wel goed met mensen vinden, maar onder de groepsdruk kunnen we ze ineens buitensluiten. Wat we ook veel terug kunnen zien binnen de samenleving. Vluchtelingen willen we liever niet opvangen omdat dit voor ons gevoel een bedreiging is voor voor de huidige samenleving en de ideeen en regels die daarbinnen gelden. Terwijl we op persoonlijk vlak waarschijnlijk de eersten zijn om te melden dat we absoluut niet discrimineren en juist veel buitenlandse vrienden hebben. Hier is dan ook duidelijk sprake van een onbewust groepsproces, een gedeeld groepsego dat bestaansrecht opeist.

Maar wat is nu het belang van het individu dat zich onttrekt aan deze groepsnorm? Want je zou kunnen zeggen dat dit individu net zo goed een ego heeft en het eigenbelang hoger stelt dan dat van de groep. En in sommige situaties is dit zeker het geval, en denkt het indidvidu het allemaal zelf wel te kunnen zonder de steun van buitenaf. Om namelijk verandering door te kunnen voeren moet je inderdaad een eigen pad volgen omdat je binnen de energie van een groep niet zal kunnen groeien, dit zal de groep niet toelaten. Dus doordat je groeit op eigen vermogen creëer je een eigen wereld en trek je wellicht ook weer mensen aan die zich op enigszins vergelijkbaar energielevel bevinden waardoor er een nieuwe groep ontstaat met een eigen bewustzijn.

En hierin zit nu precies de ook de valkuil, doordat je mensen aantrekt en er een gezamelijke energie ontstaat, is de kans groot dat zich opnieuw een groepsego ontwikkeld die verdere ontwikkeling erg lastig maakt. En deze kan ontstaan omdat degene die zich oorspronkelijk zich juist van een groep heeft uitgesloten, nu gevoelig is voor de waardering die hij of zij krijgt voor zijn of haar ideeen.
Het individu dat zich niet aanpast, of zich niet kan aanpassen, heeft een ander energieniveau en is zich daar vaak niet bewust van. Ze voelen alleen dat ze anders zijn en doen vaak juist veel moeite om zich aan te passen aan een groep. Dit lukt echter nooit echt omdat hun vibratie daadwerkelijk anders is. Het is juist van belang dat zij zich niet aanpassen en zich gaan richten op zichzelf om te groeien en zich niet comformeren aan een groep. ALs zij zich voldoende bewust blijven van het Goddelijk of het licht in zichzelf, dan zijn ze in staat om ook de vibratie van de mensen om hen te verhogen, alles is uiteindelijk een. Sluiten ze zich echter aan bij een groep dan kan de groei stagneren en is de ontwikkeling van een groepsego een belangrijke valkuil.

Dus voel je jezelf vaak alleen en eenzaam, realiseer je dan dat dit een belangrijke functie heeft en je alleen op die manier kan groeien. Gelijkgestemden zoeken is geen probleem zolang er openheid blijft voor ontwikkeling en je jezelf niet gaat verbinden. Zodra er een vorm van afhankelijkheid ontstaat, zal je groei en zuiverheid stagneren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: